page header photo
share Twitter share LinkedIn

cursus Gevorderd C++

Deze opleiding is OS-platform onafhankelijk.

In deze cursus gaan we in op de uitbreidbaarheid van de standaard C++-bibliotheek en geven we aanwijzingen die de C++-programmeur in de gelegenheid stellen veiligere en meer efficiënte programma's te schrijven. Na afloop van de cursus weet u welke constructies u beter kunt mijden of juist wel wilt gebruiken en kunt u eigen componenten schrijven in de stijl van de standaard bibliotheek. Hierbij wordt uitgegaan van de oorspronkelijke C++98 stijl, maar laten we ook zien hoeveel gemakkelijker dit wordt met de uitbreidingen van C++11 en C++14. Lees verder >>>

Voor wie?

  • Ervaren C++-programmeurs die willen leren van de ervaringen van anderen en/of een eigen bibliotheek willen maken in de stijl van de standaard bibliotheek.
Cursusduur: 4 dagen        Direct aanmelden
Contact
In-company cursus op maat
Kosten € 2495,- excl. BTW       
         
  • Deze cursus kunnen wij "in-company" ook aanbieden in de Engelse taal, met volledig Engelstalige documentatie.

Wanneer

Als de onderstaande data niet uitkomen, neem dan contact met ons op, zodat we met u kunnen overleggen welke mogelijkheden er zijn. Voor contact: 024-352 72 72 of info@ATComputing.nl.

Momenteel staan de volgende data gepland:

1,2,5,6 nov 2018   Utrecht

Aanmelden voor cursus: "Gevorderd C++".

Meer informatie over deze cursus

Efficiënter en veiliger programma's schrijven

Voor programmeurs met enige ervaring biedt de programmeertaal C++ veel mogelijkheden die ze ten volle kunnen benutten. Zo is bijvoorbeeld de standaard C++-bibliotheek zo van opzet dat C++-programmeurs deze bibliotheek geheel in dezelfde geest kunnen uitbreiden. Hoewel het uitbreiden van de bibliotheek niet lastig is, zijn er wel enkele spelregels.

Het benutten van bepaalde standaardconstructies en een goed gebruik van bepaalde C++-faciliteiten komen de efficiency ten goede. Daarbij komt de ervaring die doorgewinterde C++-programmeurs op veel plaatsen beschreven hebben, goed van pas.

Voorkennis

U hebt ervaring met het programmeren in C++ en maakt met gemak gebruik van C++-faciliteiten zoals inheritance, dynamic binding en dergelijke.

Het maken van veilige klassen (met Copy Constructor en degelijke) is voor u gesneden koek.

U kunt de voor deze cursus gewenste voorkennis verwerven via de cursus "De programmeertaal C++". Maar het is heel belangrijk dat u met die cursusstof ook enkele maanden ervaring hebt opgebouwd.

Inhoud van de cursus

De cursus richt zich met name op het "gestandaardiseerd" uitbreiden van de standaard bibliotheek en het bijbrengen van "gezond C++-verstand". Via opgaven kunt u het geleerde direct in de praktijk brengen.

Aan de orde komen:

  • Containers, iterators. Wat is een container, een iterator. Opslagverantwoordelijkheid. Wat te doen bij exceptions.
  • Het maken van templates. Welke eisen stellen templates (impliciet) aan de klassen waarmee ze geïnstantieerd worden. Het maken van test-programma's om een template-klasse aan de tand te voelen.
  • Inheritance en complicaties. Voors en tegens van multiple inheritance en private inheritance. Wel of geen virtuele operatoren =, ==, virtual destructor. Definitie in de base class van een pure virtual functie.
  • Locales. Wat zijn locales. Waarom zijn ze er. Hoe gebruik je ze en hoe breid je ze uit.
  • I/O. Het maken van eigen manipulators en I/O-kanalen. Het inlezen van objecten uit de klasse-hiërarchie via virtuele constructoren/factories.
  • C++ en performance. Waarop te letten bij het programmeren in C++ voor omgevingen waar hoge eisen worden gesteld aan efficiency.
  • STL (Standard Template Library). Meer geavanceerde mogelijkheden van STL. Binders. Reverse en insert iterators. Vereisten voor objecten die in STL-containers opgeslagen moeten worden. Vereisten voor eigen containers, iteratoren en algoritmes. Iterator traits. Zelf een STL compliant container (plus iteratoren) maken.

Niet aan de orde komen:

  • De basisbegrippen van C++; dit is geen beginnerscursus! Ook gaat de cursus niet in op Object Oriented Analysis/Design of op design patterns.

Documentatie

De documentatie voor deze cursus bestaat uit een Engelstalig boek, en een Nederlandstalig werkboek met daarin kopieën van de gebruikte presentaties plus opgaven en uitwerkingen.

Voor cursisten die de Nederlandse taal beperkt machtig zijn kunnen wij de documentatie leveren in de Engelse taal. De docent geeft dan les in het Nederlands, maar ons Engelstalige materiaal loopt pagina voor pagina gelijk met het Nederlandstalige. Vooraf tijdig bestellen is noodzakelijk; geen meerprijs.

Afsluiting

Enige tijd na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat van deelname.

Meteen aanmelden voor deze cursus

Valid XHTML 1.0 Strict   Valid CSS2