page header photo
LPI approved training partner LPI approved training partner


LPI examens bij AT Computing

Examens voor de LPI certificeringen mogen door AT Computing worden georganiseerd. De examens worden schriftelijk afgenomen, onder toezicht van een vertegenwoordiger van LPI. Zo'n sessie gaat groepsgewijs en vindt plaats op onze cursuslocatie in Utrecht.

Op dit moment biedt AT Computing de volgende examendata aan:

  • 30 mei 2018 (Utrecht)
  • 27 jun 2018 (Utrecht)
  • 25 jul 2018 (Utrecht)
  • 12 sep 2018 (Utrecht)
  • 10 okt 2018 (Utrecht)
  • 16 nov 2018 (Utrecht)
  • 17 dec 2018 (Utrecht)

Aanmelden via LPI Central Europe

Een totaaloverzicht van alle geplande examens plus andere "events", over heel Europa, vindt u op de website van LPI Central Europe. Boeken voor deelname aan een examen, af te leggen bij AT Computing of elders, gaat via die website, rechtstreeks bij LPI Central Europe! Het cursussecretariaat van AT Computing geeft graag meer informatie: 024-3527282.

Examentraining

AT Computing organiseert de examens meestal in combinatie met een trainingsdag voor een bepaald examen. Een examentraining begint om 9:00 uur 's morgens, en duurt -inclusief lunchpauze- tot 14:30 uur. Het eigenlijke examen begint om 15:00 uur. De momenteel geplande examentrainingsdagen zijn:

Examentraining gevolgd door examen

Om misverstand te voorkomen: een examentraining boekt u bij AT Computing. Het examen moet iedereen apart boeken bij LPI Central Europe.

Een examentraining is toegespitst op de stof voor een bepaald examen, maar tijdens het examen zelf (vanaf 15:00 uur) zitten kandidaten voor alle mogelijke examens door elkaar.

Iedereen is welkom om deel te nemen aan zo'n examen, voor zover er plaats is in de zaal. Deelname aan de voorafgaande examentraining is dus niet verplicht. U hoeft zelfs helemaal geen klant van AT Computing te zijn. Examenkandidaten kunnen in de zaal terecht vanaf 14:40 uur. Om 15:00 uur is een korte inleiding, en daarna start het examen zelf. Vanaf het startmoment duurt het examen 90 minuten (LPI Essentials duurt 60 minuten). De ervaring leert dat bijna iedereen lang voor het einde al klaar is (en mag vertrekken).

U ontvangt de uitslag nadat uw examen is nagekeken; dat kan tot een maand na datum duren.

Geen extra kosten of BTW

Als u het examen rechtstreeks boekt bij LPI Central Europe, en in de zaal afrekent bij de vertegenwoordiger van LPI (contant, geen PIN!!), dan is de examenprijs vrij van BTW. U krijgt uiteraard wel een kwitantie. U moet een identiteitsbewijs tonen.

Examen doen op deze manier is relatief goedkoop: 60 euro voor LPI Essentials en 90 euro voor de andere LPI-examens. Dit is de prijs die LPI rekent voor de examens. AT Computing brengt geen kosten in rekening.

Het Linux Professional Institute

AT Computing is Approved Training Partner van het Linux Professional Institute "LPI". Dit LPI, gevestigd in Canada, is een wereldwijd opererende onafhankelijke organisatie met de volgende missie:

LPI shall promote and certify essential skills on Linux and Open Source technologies through the global delivery of comprehensive, top quality, vendor-independent exams.

Er zijn ook andere manieren om een LPI-examen af te leggen: zie hier.

Valid XHTML 1.0 Strict   Valid CSS2